Over de Couwenbergh

De Couwenbergh

Rijd of loop je over de Dorpsstraat, zeg maar gerust de Champs-Élysées van Aarle, dan kun je maar moeilijk om De Couwenbergh heen. Het historische pand staat midden in het hart van het lieflijke Aarle-Rixtel. Dat kun je ook symbolisch zien; De Couwenbergh heeft een centrale plek in de samenleving en historie van het dorp. Bijna elke Aarlenaar is er weleens geweest. Vaak op belangrijke en feestelijke momenten in zijn of haar leven.

De Couwenbergh, anno 1855, is de David Bowie van de gebouwen. Zó veel gedaantewisselingen heeft het in zijn lange leven al ondergaan. Het fungeerde als gemeentehuis, als jongensschool en als politiebureau – overigens nooit tegelijkertijd. Nu worden bezoekers er nog steeds geboeid, maar dan door de bijzondere architectuur en de bijzondere sfeer die De Couwenbergh als evenementenlocatie uitstraalt. Onze medewerkers zijn de levende synoniemen van gastvrijheid. En elke zaal heeft een ander gezicht, kijk zelf maar.

Hartelijkheid en gezelligheid

Het pand bevat, zowel van binnen als van buiten, zó veel kenmerkende details dat een interieurliefhebber of fotograaf zich er voelt als een kind in een snoepwinkel. Een dubbele trap leidt naar een bordes, ideaal voor trouwfoto’s. Of huldigingen van voetbalteams, zoals je wilt. En wat te denken van het klokje op de nok? Een creatie uit 1979 van Petit & Fritsen uit ons eigen Aarle. Support your locals zat er bij ons al vroeg in.

 

Gezien vanaf de buitenkant lijkt De Couwenbergh misschien een wat statig pand met een formele uitstraling. Maar eenmaal binnen verdwijnen drempels spontaan. Daar hangt een sfeer van hartelijkheid en gezelligheid. Als je je zintuigen activeert, voel je het bourgondische Brabant.

Oud en nieuw

Sinds 2015 is Jantine de Jongh de gastvrouw van De Couwenbergh. Een jonge onderneemster die het gebouw – zowel cosmetisch als qua sfeer – een imposante opfrisbeurt heeft gegeven, met behoud van de klassieke kenmerken waar het pand zo bekend om staat. Het beste van oud en nieuw, niet alleen op 31 december en 1 januari.

Jantine leidde de transformatie van De Couwenbergh naar een veelzijdig congres- en feestcentrum waar iedereen welkom is en elk evenement per definitie geslaagd is. Dat alles bereiken Jantine en haar mensen vooral dankzij veel liefde voor het horecavak, een groot empathisch vermogen en een heel persoonlijke benadering.

Dat kunnen we wel proberen uit te leggen, maar je moet het eigenlijk gewoon een keer zien, proeven, horen en voelen. De Couwenbergh, in al zijn pracht, moet je ervaren. Loop dus gerust een keer binnen voor een warm welkom. Kopje koffie?

Dé plek voor speciale bijeenkomsten

Trainingen, vergaderingen of events. Samenzijn na een afscheid. Het vieren van de liefde, een speciale verjaardag of jubileum.

Bij de Couwenbergh doen we het allemaal!

Even binnenkijken...

Elke Verbruggen fotografie
Couwenbergh - granola by Jantine
Is Couwenbergh dé plek voor uw bijeenkomst?